Sunday, December 5, 2010

Blog Review : Grand Finale

Yo lu orang, apa cer? Harini ada buat perkara yang mendatangkan pahala tak? Ada makan pelawas? Walau apa pun lu orang buat dan di mana jua lu orang berada, gua harap lu orang hepi dan sentiasa beriman.

Ini hari gua macam ada mud nak taip sket, so gua nak update sedikit pasal hala tuju blog ni. Gua rasa blog ni makin hari makin tak rupa blog dah. Macam sampah pun ada.

Gua sebenarnya mempunyai peribadi yang pemalas nak menulis atau menaip. Sebenarnya bukan itu je yang gua malas. Banyak lagi. Yang rajin hanya makan, tengok tivi dan berhibur. Dan memandangkan peribadi gua yang pemalas dan langsung tak boleh jadi role model kepada pasukan pengakap sekolah, maka sebenarnya, memiliki blog merupakan satu beban juga kepada gua.

Pada asalnya, gua memang tak berhasrat langsung nak buat blog ni. Gua terjebak setelah beberapa kali diugut oleh brader fdausamad dengan menggunakan kata nista terhadap gua (tipu). Jadi, sebenarnya gua dah terpengaruh oleh rakan sebaya lah ni ceritanya. Inilah satu lagi kualiti buruk yang gua ada - senang terpengaruh oleh rakan sebaya.

Di awal pembabitan gua, gua cuma target blog gua dibaca oleh rakan-rakan gua sahaja. Tak pernah terlintas di fikiran suci gua yang blog gua akan di baca oleh readers dari amerika syarikat dan juga korea selatan. Tapi jangkaan gua meleset. Rupanya, blog gua dah meresap sampai ke segenap perusuk bentuk muka bumi, daripada padang pasir, felda, kawasan pergunungan dan ibu kota. Entah macam mana lu orang boleh jumpa blog gua pun gua tak tau.

Ok citer banyak pun tak guna, gua mahu buat sedikit pengumuman yang tak mendebarkan langsung. Beberapa minggu yang lepas, henfon gua telah didatangi sms daripada brader fdausamad. Beliau telah menawarkan diri untuk meneruskan kesinambungan episod 'blog review' yang telah gua mulakan tahun lepas.

Ibarat pucuk dicita, amoi cantik mendatang - tanpa berlengah lagi gua pun terus sahaja bersetuju untuk menyerahkan tanggungjawab tersebut kepada beliau. Beliau seolah-olah mengerti dengan kadar kemalasan yang gua hadapi sekarang, mungkin episod blog review ini akan berkubur begitu sahaja. Kalau nak tau lebih lanjut, silalah melayari sendiri DI SINI.

Gua percaya dibawah kendalian beliau dan klik2 beliau, episod blog review pasti akan diberi nafas baru yang lebih segar serta menarik untuk dibaca, dan yang penting konsisten. Kalau macam gua, post 4 bulan sekali pun tak guna jugak betul tak?

Jadi, adakah gua akan buat blog review lagi pada masa akan datang? most likely no. Tapi gua dah terfikir akan buat episod baru pulak. Episod baru ini gua gambarkan dengan lebih menyayat hati, diktator, pilih bulu dan mungkin akan diselitkan dengan unsur-unsur bidaah dan carutan ringan.

Itu sahaja untuk hari ni, gua berambus dulu.

1 comment:

Pistachio said...

xda hal bro! janji update~