Monday, March 14, 2011

Negara Lain - Episod 2

Masa merempat di Singapura, gua lepak di area Orchard, iaitu di tempat shopping orang-orang banyak duit. Gua rasa malu jugak sebenarnya. Sebab gua rasa gua paling miskin kalau dikira dari segi wang simpanan ASB.

Tempat kerja sementara gua adalah di Joo Koon, iaitu lebih kurang 25km dari tempat penginapan gua. Gua hari-hari pergi kerja naik MRT, sambil berhimpit-himpit dengan amoi genit. Perasaan bahagia tu memang tak usah cerita. Bak kata pepatah gua, citer banyak tak guna.

Sebagai pencinta amoi genit yang sejati, gua memang menghadapi masalah di Kuala Lumpur. Sebabnya, di bangunan tempat gua kerja, amoi genit memang spesis exotik susah mau jumpa. Tapi di dalam MRT di Singapura, setiap kali gua kalih tengkuk gua, gua dapat lihat amoi genit. Ini memang sangat bersesuaian dengan kecintaan gua.

Anyway, dalam seminggu gua berada di Singapura dan berdasarkan pemerhatian gua yang tajam dan pervert, gua dapat membuat beberapa kesimpulan yang agak tepat.

Orang Singapura terbahagi 2 :
1. Orang yang memiliki i-phone
2. Orang yang memiliki selain i-phone

Seterusnya, bangsa di Singapura terbahagi 2:
1. Orang cina
2. lain-lain

Orang cina terbahagi 2:
1. Lelaki (tak penting, maka takkan dihuraikan dengan lebih lanjut)
2. Wanita

Amoi-amoi di Singapura terbahagi kepada 2:
1. Yang pakai skirt
2. Pakai seluar panjang

Yang pakai skirt terbahagi kepada:
1. Skirt pendek yang nampak peha gebu. Itu sahaja

Mereka-mereka memakai blouse / tshirt terbahagi kepada 2:
1. Yang lubang leher kecil
2. Yang menampakkan lurah kebahagiaan

Amoi-amoi genit kebanyakkannya mempunyai rambut yang:
1. Kaler perang
2. Hightlight
3. Maroon
4. Rambut kaler asli (<1%)

Dalam MRT, inilah aktiviti rakyat singapura:
1. Pakai earphone dengar lagu (78%)
2. Pakai earphone dengar ceramah ustaz Kazim (none)
3. Main game di telefon (49%)
4. Tidur (7%)
5. Memerhati peta stesen MRT di atas pintu (65%)

Rakyat Malaysia pula buat aktiviti berikut:
1. Usha amoi-amoi genit Singapura (gua la tu)

Anyway, kepada sesiapa yang mahu meluaskan pemandangan, gua cadangkan pergilah Singapura. Seriusly memang akan terbuka minda lu orang, betapa tersusunnya perancangan negara diorang. Dan betapa gebunya peha amoi-amoi mereka.

Oleh kerana citer banyak tak guna, gua cauuu dulu.

3 comments:

Pistachio said...

Nape gua rasa lu bukan brader diago yg sejati? Huhuhu..

BraderDiego said...

kenapa lu rasa macam tu? kuh kuh kuh

eJAI said...

betul2...mmg best.Gua layan amoi genit kat sentosa island mase tuh..perghhh..bikini bottom je sumer..