Saturday, January 2, 2010

Preview : Blog Review 6

Gua takde kerja sangat weken ni, so gua macam belek2 kosmo, akhbar suara kontemporari. Apakejadahnya makna suara kontemporari tu pun gua tak tau. Gua masa trial SPM memang selamba je gua score C5 untuk Bahasa Melayu.

Dalam Kosmo yang gua baca, gua nampak rupanya seorang kutu yang menjadikan wartawan sebagai kerjaya telah membuat BLOG REVIEW untuk blog gadis yang cantik rupawan, si Hanis Zalikha. Siap ada gambar lagi tu. Cantiknya Mashaallah...

Tapi.. bila gua pikir-pikir balik, kalau dah suratkhabar komersial buat blog review, macam mana gua nak carik makan dah lepas ni? Dahlah review hambar. Tak mencabar langsung. Jilat jubur. Pondan.

Minah tu dah cantik Ya Salammmm, biarlah dia tulis sampah macam mana pun, selagi dia bubuh gambar dia yang cantik Ya Salammmmm tu banyak-banyak, konfem orang datang jengah. Termasuklah gua. hahaha...

Gua baru je berazam nak review blog Hanis Zalikha yang cantiknya Ya Salammmmmm ni, tapi disebabkan dah ada brader lain review, so gua kena carik modal lain.

Cari punya cari dan cari lagi.. Akhirnya gua jumpa blog brader ni.

Bagi gua, blog ini adalah katogeri gampang.

Kenapa gua cakap macam tu? Sebabnya mudah. Pemiliknya bermuka mat rempit, tapi claim diri kiut. Mempunyai sense of humor yang terlalu rendah. Ayat yang dianggap lucu dan mencuit hati bagi beliau adalah seperti berikut :

"aku penat tahap gabanlaa"
"peh, geram tahap cipan betul"

kemudian ketawa berdekah-dekah...

That's so 80's lah bro. And so girlish. Baik lu geng dengan Akak Senduk. Oh, tak boleh. Akak Senduk mempunyai kedudukan yang terlalu istimewa berbanding dengan lu...

Jadi, gua akan nantikan diri gua sendiri untuk mereview blog brader ni. Siapa agaknya brader ni ek? Lu orang pandai-pandailah teka sendiri.....





8 comments:

gjiEsaLim said...

bro..letak je la pemilik blog tuu..sukar untuk dicari..

eJAI said...

lu bace berita harian hari ni(sabtu) tak? ade lg blog review si hanis zalikha ya salammm tu.Haha.Susah la lu nk cari mkn tp xpe, maybe lepas ni org sokkabar buat review blog lu plak..

P/S - Bila nak tuka layout?kahkahkah...

Sang Harima said...

80's a rok..

hafizshinchan said...

Akak Senduk mempunyai kedudukan yang terlalu istimewa berbanding dengan lu...

Tak sangka lu dah letak Akak Senduk di hati u...ai camna nyah? menci :p

nabila said...

akak senduk paling best..xkacu orang..bhagia dgn idup die sndri!!!!

Nurul Harun said...

siapa agaknya?

Luca De Ketiak said...

komen letak kat atas ni gua rasa macam gampang.

jadual waktu sembahyang lu da ilang, susah gua nak tekan astro oasis nak tekan butang R check kat situ.

layout lu mcm cacat je.

sekian review gua.

Brader Diego said...

Gjie : tekalah, baru mencabar

ejai : gua kena cari kerja lain lepas ni

Sang : mybe

Hafiz : ouch.. pengsannn. Gua perasan lu dah jd penskodeng tetap akak senduk. cemerlang beb

nab : setuju

anak pakcik Harun : aah, siapa yek?

Luca : Gua rasa teguran lu ada betulnya