Friday, November 6, 2009

Blog Review : The Grand Opening

Kadang-kadang gua boring juga baca review filem di sana sini. Gua baca blog brader, ada review filem. Blog gadis, ada review filem. Blog mamat tu, ada juga. Kat surat kabar, majalah, poster, sembang kedai kopi. Tapi gua belum jumpa lagi brader-brader atau gadis-gadis buat review blog. Maybe ada juga, tapi memandangkan gua ni baru berkecimpung dalam bidang blogging ni, dan gua pun malas nak view segala macam blog yang ada kat luar sana tu, so gua tak jumpa.

Oleh itu gua terpanggil nak buat blog review program ni. apakejadah semua ini? yaa.. Berikut adalah frequent asked questions yang gua tau sedang berlegar-legar dalam kepala otak lu orang:

Q: So, blog who yang you nak review ni braderdiego?
A: Secara random ikut sesuka hati gua - Brader, gadis, pondan, ajaran sesat, sukan, masakan, pondan, kehidupan, hidup liar, pondan, tanam-tanaman, jualan langsung, resepi, travel, pondan, dan sebagainya.

Q: Woi, apsal lu taip pondan sampai 4 kali?
A: Eh, yeke?

Q: Ngko nak review member ngko ke follower ngko je?
A: Mungkin lu perlu pakai baju, start lu punya moto, pegi kedai buku, beli kamus dwibahasa, pastu carik maksud "random".

Q: Eh, taknaklah. Janganlah review blog Mona. malulah Mona macam ni. hik hik..
A: Gua takde jawapan untuk penyakit gedik lu

Q: This is quite an interesting idea. In what language u wanna use for this purpose? English please?
A: Gua nak guna bahasa melayu pasar dengan tatabahasa yang lintang pukang

Q: Adakah kamu nak review blog yang ditulis artis-artis terkenal tanahair?
A: Buat kali ketiganya, gua nak bagitau. Gua review secara random. Tolong jangan jadi toyol.

Q: Ko ni bijak sangat ke nak review blog orang lain pulak?
A: Takdelah bijak sangat tapi gua pasti gua lebih bijak dari lu

Q: Apa faedah lu buat blog review ni terhadap perkembangan ekonomi Malaysia?
A: Takde. Blog review ni memang semata-mata buang masa dan langsung takde faedah

Q: Apo bondo agaknyo yang den nok tulis nanti yoo?
A: Adalah tu. Lu tunggulah

Q: Hai, Mona ni lagi tau. Kenapa awak cakap Mona gedik? Mona tak gedik tau. Kawan-kawan Mona semua cakap Mona ni ok je.
A: Ok.. ok.. lu tak gedik. puas hati?

Q: Aku rasa ko ni macam nak bikin panas je macam yang ko buat kat Sokernet tuhari. Iye ke?
A: Gua akan cuba sedaya upaya untuk tak bikin panas

Q: Helo. Kite orang baru kat sini. So, kite nak tanya. Macam mana awak select blog yang awak nak review?
A: ...........

Q: Mano demo dapak idea nok buak blog pgheview ni?
A: Tadi. Masa gua tengah bawak moto

Q: Dey Tambi.... Lu tarak takut kena itu santau ke? Kawan aku ha.. dulu buat kerja ini macam, sekali kena santau, itu jam juga muntah keluar monyet tiga ekor tau.
A: Eh, lu ni biar betul macha

Q: Hai.. Mona di siniii. Macam banyak kali pula Mona tanya kan? Hik Hik Hik. Sebenarnya Mona nak cakap thanx sebab cakap Mona tak gedik. Switt sangat awak ni. Hik Hik Hik
A: Ada jugak yang gua santau ni kang..


Q: So, bila ko nak stat review blog orang ni?
A: Jap lagi. Gua nak mandi dulu

Q: Sape mangsa pertama lu?
A: Tungguuuuu...

3 comments:

Luca De Ketiak said...

gua syak lu minat pondan.

lu ulang pondan sampai 4 kali.

lu bleh kwn ngan kwn gua, ijok.

Brader Diego said...

gua penah dgr rumors pasal ijok.

dan gua doakan roh dia dicucuri rahmat

Nur Wajdan said...

pst... bila ijok pergi? bukan idup lagi ke mamat tu?