Thursday, November 5, 2009

Adakah anda toyol atau manusia?

Blog gua telah dihinggapi oleh beberapa ekor toyol sejak kebelakangan ni. Gua tak pasti apa sebenarnya yang toyol-toyol ni nak dalam blog gua. Mula-mula tu, mati-mati gua ingatkan ianya sejenis virus komputer yang baru. Masa tu memang agak tak keruan dibuatnya. Gua cek jugak gua punya Maybank2u akaun. nasib baik menatang ni tak sapu duit gua dalam tu.

Sebenarnya agak susah nak bezakan antara toyol dgn manusia dari rupa luaran. malah sebenarnya toyol yang susah payah melawat blog gua pun tak tau yang dia ni toyol. tak boleh salahkan mereka. iyalah, dalam IC pun takde tulis beza manusia-toyol.

Aisey, gua dah kantoi ke?


Tapi kita boleh detek mereka ni dengan menggunakan perangkap. oh, tak boleh guna perangkap tikus. sebab kepala toyol ni besar. Kita bole guna perangkap saikologi. macam mana caranya? melalui provokasi. toyol ni pasti akan jatuh dalam perangkap provokasi. Gua kasik provokasi terhadap sesuatu yang disukai oleh toyol ni, pasti mereka akan melenting mula buat tak tentu arah. Nak buat macam mana, IQ toyol ni lebih kurang IQ ikan selar kuning saja. senang masuk perangkap.

Lagi satu kalau luorang nak tau, toyol adalah sejenis organisma yang tak ada nama. bagi gua, keadaan ini sungguh kasihan. macam mana nak panggil mereka ni? takkan nak panggil "hoi toyol" saja? abistu kalau ada 100 toyol kat persekitaran, 100 ekor toyol terus datang tempat lu. nanti orang tuduh lu ada kilang toyol pula.

Kat blog gua, gua dah tangkap 3 ekor toyol. Mereka ni ada tinggalkan tahi kat entry gua pasal Maria Ozawa yang lepas. Sekarang ni gua simpan dalam botol kedap udara. Yang sulung tu gua panggil 'toyol penis tiada'. dia ni jenis yang kalau ada banyak toyol, lantang benar suaranya. tapi kalau tinggal seko-seko, kecut terus penisnya dan kelihatan hampir tiada.

Toyol kedua dan ketiga gua simpan dalam tin biskot yang sama. Gua tengok kedua-dua ekor ni macam ada gaya bahasa yang sama yang gua pun tak paham. komunikasi antara organisma sel tunggal ni memang sukar difahami. Ni gua panggil toyol mesolitik. kemahiran mereka terhad kepada terpekik dalam bahasa aneh, lepas tu lari. lepas tu terpekik lagi dan lari. ni spesis paling susah nak tangkap. di muzium pameran hantu tuhari, ada sekor toyol jenis ni dipamerkan. Gua pun bercadang nak keringkan, lepas tu jual kat muzium.

Sekarang giliran lu orang pula. Adakah lu orang ragu-ragu spesis apakah sebenarnya diri lu? Adakah toyol? atau manusia? penyelesaiannya mudah. Lu orang cuba try test tinggalkan comment kat blog gua. kalau kena blok, maknanya memang sah lu ni toyol. kalau comment lu tersiar, lu dah boleh kembali kepada kehidupan normal lu. tak payah depress sangat.

citer banyak tak guna, gua cau dulu

7 comments:

Nazri said...

aku adalah nazri, salah seorang contributor untuk sokernet.

Akhir-akhir ini aku dapati aku, tanpa sebarang sebab munasabah menjadi bahan perhatian kau.

Terus terangnya perbuatan kau membuat aku terfikir kau seorang yang amat muda dan mungkin dibangku sekolah, tanpa sebarang kematangan di fikiran.

Oleh itu aku tak mahu kegelisahan ini dpanjangkan, lebih-lebih lagi di laman sokernet yang merupakan tempat awam.

Oleh itu aku mahu offer kau duduk minum teh dengan aku dan pipiyapong. Boleh contact aku di emel nazri123456789 at gmail.com

Kadang-kadang yang buat tension kerana kita tak mengenali satu sama lain.

dan ya, aku pandai berbahasa inggeris dan sepatutnya semua orang begitu.

vovin

Brader Diego said...

Lu dapat post kat sini, maknanya lu mmg seorang manusia sejati. lu gentleman sbb berani tinggalkan nama dan kontek, tak macam brader 3 eko kat bawah tu. dan gua suka cara lu bro. lu lulus ujian saikologi gua.

sbnrnya gua tgh nak amek phd bab saikologi ni. and gua pilih sokernet, among other blogs as reference. aku nak tgk level psychology bloggers kat malaysia ni. sori tak inform awal2.

thanks nway for the invitation, the pleasure is mine. kita tunggu follower2 sokernet ni sejuk sket, then mybe no harm pun setakat pekena teh sepam dua. lagipun gua taknak orang ckp gua tumpang keglemeran lu orang. tu perangai toyol je buat

Akula said...

tenang kawan²... kita menulis untuk bergembira...

hafizshinchan said...

Tenang kekawan...muahahaha...

Nazri said...

ya, bila-bila nanti contact aku.

Kau masih baru dalam blogging, so hopefully lama-lama nanti kau boleh keluar dari menjadi klon Pipiyapong. Tak apa, slow-slow.

Akula said...

diego, bkn baru² ke aku soh ko usha blog pipiyapong?.... bile mase ko klon pipiyapong nih?...

zaki.abd said...

peace