Monday, June 22, 2009

Rasa takut yang keterlaluan

masuk tengah hari semalam, dah dekat dua ratus kali brader kecah si bote tanya aku : "bila lu punya blog mau siap?"

Jawapan aku sempoi macam biasa : "beb, tenang beb. perangai gopoh tak akan membawa kemajuan. belum masanya gua launch blog gua lagi. kasik gua masa lagi 2 minggu". mmg konfident gua time ni.

"masalahnya, bulan lepas lu ckp lagi 2-3 hari siap. dah berlumut gua tunggu" - ya, aku bersetuju dgn bote. Jelas sangat yang aku telah menipu beliau secara tak sengaja.

"ini kali betul beb. Ni lu amek gunting kesayangan gua ni, lagi 2 minggu blog gua tak siap, lu tusuk gunting ni tepat kat halkum gua. kasik tikam dalam-dalam punya" - gua reply sambil menghulurkan gunting ntah sape yang punya tu.

memang sangat berisiko kenyataan aku kali ni. aku pun hairan iblis level mana berjaya hasit jiwa kental aku ni sampai sanggup mengeluarkan ayat sebegitu keji.

"heh!" bote reply pendek, tersenyum sinis sambil menggenggam erat gunting kaler pink tersebut. beliau berlalu dengan membawa sekali senyuman aneh itu. Time ni aku dah setat goyang. Kaget pula rasa secara tak semena-mena.

dengan menggunakan kurang satu peratus dari total kapasiti otak aku yang berkarat ni, aku setat buat kesimpulan. aku cuma ada 3 opsyen saja dalam meneruskan hari-hari aku yang mendatang:
1. Peking barang aku kemas-kemas, booking tiket air-asia secara online dan pilih destinasi exotik di oversi untuk aku habiskan sisa-sisa hayat. preferably kat negara beriklim tropika. aku akan mohon tukar kerakyatan nanti.

2. Redha atas takdir yang aku bakal ditamatkan riwayat dgn ditusuk kat bahagian leher

3. Dengan lincah siapkan blog aku dlm masa 2 minggu

aku pilih opsyen nomber 3. aku tak sanggup mati berlumuran darah....

4 comments:

FdausAmad said...

Gua tengah pikir...nak folo ke tak ni..pikir lagi nie...

Brader Diego said...

jgn kecah brader

kerbauku said...

kecah tu adik beradik cecah?

GadisHijau said...
This comment has been removed by the author.