Monday, March 15, 2010

Pengaktifan

Aku dah kena sound secara lisan oleh seorang brader. Brader tu ugut nak taruk ais dalam belakang baju aku kalau aku tak mengaktifkan blog mengikut skala 'selalu update'.

Ok, aku update.

Harini aku pegi opis. Sampai pukul 8.40. Teknik datang lambat ni, jangan bawak beg. Bawak ngam-ngam buku dengan sehelai kertas gulung buat dummy. Peluh kena rembeskan sikit2. Nampak gaya macam baru abis miting.

Pukul 1 aku turun mencekik. Aku lupa bayar makanan yang aku makan td. Takpe esok kalau hidup lagi bolehlah aku bayar. kalau tak, terpaksalah aku carik akak kaunter tu kat padang mahsyar kelak demi membayar hutang tertunggak.

pukul 3 dah ngantuk. layan berita online dot kom kejap. eh, chong wei menang laa. bagus.

balik, aku singgah kedai pakcik mam. biasanya pakcik mam jual pisang goreng sama karipap. Ini hari aku dapati dia sudah tukar produk bisness. Jual putu piring pulak. "Tukar angin sekali sekala apa salahnya" ujar pakcik mam. alasan tak munasabah. Hampir-hampir jugak aku lempang pakcik mam tu guna tempurung lutut aku. nasib baik iman masih tebal lagi didada ku.

Lepas tu aku balik rumah.

Abis.

So, brader. Puas hati tak?

2 comments:

cHeQgu sQema said...

hurmm.. rindu kat brader diego yg lame!!

Brader Diego said...

Yang jauh usah dikenang cik adik. lagipun saya kan ada (",)