Tuesday, March 23, 2010

Penyakitan

Semalam aku tak datang kerja. Oh ya, aku ada kerja sebenarnya. Bukan saje2 hidup kat kl takde tujuan. Dan ya, aku duduk kat kl. apa barang duduk kat Mentakab? kat situ roti gardenia pun tak sampai lagi rasanya. jerang air pun guna air terusan lagi.

Berbalik kepada topik utama, aku tak gi keje sebab diserang penyakit kepala tak boleh teleng sebelah kiri kanan secara total. Orang tua-tua cakap aku ni macam kena simpul biawak kat tengkuk. Tidor salah bantal. Biasanya, kalau aku urat kena tangkap time tidor, sudut teleng tu bole carik makan lagi. setakat nak toleh bulu kaki amoi pun masih kemas kepala boleh pusing.

Tapi semalam memang sakit dia dah mencapai dimensi baru. toksah citer kiri kanan, atas bawah pun tak boleh. kalau nak 'angguk geleng' stail pekerja kedai mamak masa amek order tu jauh sekali. solat subuh pagi tu pun bagi salam stail mata je gerak kiri kanan. macam robokop pulak.

Dah namanya cuti kenalah g klinik amek MC. perhh beb, gua cakap lu, memang naik moto pun azab walaupun klinik tu jaraknya cuma seper'joging'an je dari rumah aku. kalau berlumba moto aku dengan orang tua umur 60-an yang eksiden retak kaki, bertongkat dan ada penyakit leukimia, belum tentu aku boleh menang.

Masa jumpa doktor, dia pulak macam sinis je pandangan. biasanya kalau nak tuang keje, penyakit sakit perut dan pening2 tu adalah paling umum. mesti doktor tu pertama kali jumpa alasan sakit tengkuk sebab salah tidur. tak pasal-pasal, aku jugak yang bersalah dalam hal ni. eh doktor ni, aku sakit tengkuk pun masih mampu lagi tempeleng orang. tapi memandangkan nurse dia cantik dan berpakaian jarang sampai nampak dalam, aku redha aje.

Skang ni, dah luas balik pergerakan leher aku. bukan main eksen lagi tadi bawak moto, siap main hon moto depan yang bawak slow sangat tu. tapi masih ada rasa sengal sikit-sikit.

Nampak gaya, macam nak kena pegi berurut di rumah urut Yap Keng Wah ni. Ada sape2 tau kat mana?


3 comments:

fecca said...

kedai Yap Keng Wah? dekat je... guna GPS paling senang...

ekekekkekeke~

jom jemaah maghrib!

phish said...

x silap kt lorong haji taib..hahaha

BraderDiego2 said...

Ish ishh.. expert korang ni rupanya